На 15 декември 2018г. в спортната зала на 120 ОУ „Г. С. Раковски“ се проведе зимният изпит за ученически степени на Широ Доджо. В изпита взеха участие над 60 каратеки от Широ Доджо, Широ Доджо 2 и Доджо Ронин. Каратеките бяха изпитани от инструкторите Симеон Иванов, Илиян Мечков, Дарина Дончева, Страхил Иванов и Елица Везева.
Каратеките, които се явиха на изпита защитиха различни ученически степени – от 10-то до 2-ро кю. Най-малките кандидати за ученически степени, които се явиха за своите първи жълти пояси бяха четиригодишни. Те получиха степента 10 кю и правото да носят жълт пояс по време на тренировки, до следващия изпит, когато ще им предстои защита на второто стъпало по пътя на бойните изкуства или 9 кю (жълт пояс с една оранжева лента).
На изпита на 15 декември най-високи степени защитиха Йована Йорданова – 4 кю (втори син пояс) и Тихомир Благоев – 2 кю (втори кафяв пояс). Тихомир е само на две крачки пред заветния за всеки каратека първи черен пояс, от който нататък ученето наистина предстои, защото всички знаем, че пътищата на знанието и умението са безкрайни.
Ние инструкторите сме безкрайно доволни от показаното на изпита от всички наши ученици и им пожелаваме да вървят напред все така смело, уверено, с много любопитство и жажда за нови знания.
След изпита, разбира се предстоеше веселата част на деня. Бар „Тънка червена линия“ за втора поредна година посрещна каратеките от Широ Доджо и техните семейства на весело коледно парти. Изкарахме си страхотно и получихме много подаръци, за които искрено благодарим!
И още веднъж, в края на 2018 г. ние – Дарина и Симеон изказваме своята искрена благодарност, че вие сте избрали да практикувате карате в нашето доджо. Надяваме се, че през изтичащата година сме успели да дадем по нещо полезно на всеки един човек, пристъпил прага на доджото, накарали сме го да се усмихне поне веднъж, показали сме му, че няма невъзможни за изпълнение и научаване техники, накарали сме го да се замисли за нещо важно и ценно. Ние знаем, че понякога сме доста резки, дори и груби, особено в думите си, но това е част от процеса на изучаване на бойните изкуства, част от пътя, по който всички ние вървим. Не искаме извинение за това, някой ден ще разберете, че и това е било необходимо и полезно за вас и че стоте лицеви опори, които е трябвало да направите, защото поведението ви в доджото не е било добро са калили характера ви и са ви научили на воля и търпение например.
През Новата 2019 година обещаваме, че няма да променим към лошо положителните посоки, по които се движим, но ще продължим да бъдем търсещи и намиращи по-доброто и по интересното за всички нас. Предстоят ни редица интересни събития – тренировки, семинари, лагери, пикници, походи, купони и т.н., за които ще научавате своевременно и ще бъдете винаги добре дошли! Щастливи сме, че всички вие сте част от нашето доджо, защото общността, която с годините се е събрала в него, ние усещаме като наше семейство!
Желаем ви щастливи и споделени Коледни и Новогодишни празници и много здраве и уникални изживявания през предстоящата 2019г.!
С обич,
Дарина и Симеон