Широ Доджо, Бяло училище в превод от японски, е зала за карате и други бойни изкуства на Карате клуб Ронин 11. Клубът е създаден през 2002г.  Към днешна дата Клуб Ронин има тренировъчни групи в няколко зали на територията на гр. София. Заниманията по карате в Широ Доджо Ронин се водят от инструкторите Симеон Иванов (IV дан) и Дарина Дончева (II дан).

Широ Доджо Ронин се намира на удобно и комуникативно място в центъра на София, в непосредствена близост до Mall of Sofia, метростанция „Опълченска“ и площад Руски паметник. Залата е разположена в комфортен бизнес център и е светла, чиста и подходяща за тренировки по бойни изкуства и други занимания.

Вратите на Широ Доджо Ронин са широко отворени за хора от всички възрасти. За заниманията с карате и източни бойни изкуства няма начална или пределна възраст. Те могат да бъдат съобразени с физическата форма и потребности на всеки един от трениращите. Тренировъчните групи в залата са разпределени спрямо възрастта и нивото на трениращите. Предлаганите тренировки са: карате, обща физическа подготовка и дисциплина за деца, традиционно карате за начинаещи и напреднали, карате за деца и родители, състезателно карате, лична самозащита, обучение по традиционни японски оръжия, както и индивидуални занимания.

Тренировките по карате и други бойни изкуства носят много позитиви за практикуващите. Чрез тях хората поддържат отлична физическа форма, разтоварват се от ежедневния стрес, общуват с приятни хора, запознават се с идеите и начина на живот на източните общества, стават по-успешни в сферите на живота, в които се развиват. Децата, практикуващи бойни изкуства придобиват навици за активен начин на живот, движение, спорт, подобряват дисциплината си, справят се по-лесно с предизвикателствата в училище, не са агресивни, не предизвикват конфликти. Карате е един от успешните начини да се грижим едновременно за духа и тялото си!

Елате да опитате и Вие, убедени сме, че ще Ви хареса!