Уважаеми приятели,
За първи път в България, ние хората от Широ Доджо имаме удоволствието да ви поканим на семинар по Карате-до Шотокай. Семинарът ще се проведе в периода 24-26 май 2019г. в спортните зали на Бизнес център „Люлин плаза“ – ул. „Добри Немиров“ № 5, ж.к. „Люлин“, 1324 София (в непосредствена близост до метростанция „Люлин“). Семинарът ще бъде воден от Патрик Хаутанен – Финландия, 5-ти дан Шотокай. Потвърдено присъствие за семинара имаме от практикуващи от Финландия и Великобритания.
За Партик Хаутанен
Патрик е официален представител на Карате-до Шотокай (KDS) за Финландия. Той е притежател на 5 Дан. Патрик започва да практикува карате през 1986 година. Отива в доджото, воден от идеята, че карате е това, което правят Чък Норис и Брус Лий 🙂 Попада в доджо, в което се практикува Шотокай. Идеята му за карате се променя коренно. Според Патрик Карате-до Шотокай съчетава тежки физически тренировки, комбинирани с научен подход към биомеханиката и ментално съзряване, чрез концентрация на ума. Патрик споделя, че Шотокай подобрява качеството му на живот в здравословно и физическо отношение, среща го с фантастични хора в различни краища на света.
За Карате-до Шотокай – KDS – https://www.karatedoshotokai.com/
KDS е организация, ангажирана с практикуването и преподаването на Карате-до, според практиката на майстор Митсусуке Харада и стила е отворен за всеки човек, който има истински интерес към обучението по карате. Организацията е създадена през 1965 г. от майстор Харада. Още в миналото сенсей Харада се е дистанцирал от водените от различните карате организации политики и се е концентрирал в истинската същност на Карате-до – неговото практикуване. Карате е форма на самозащита и в истинската си същност не разчита на никакви оръжия. Карате учи човека да се защитава, използвайки движенията на собственото си тяло.
Майстор Харада е получил 5-ти Дан от Гичин Фунакоши (О‘сенсей) – основател на модерното Карате-до в Япония. От тогава майстор Харада не е получавал по-висока степен. 5 Дан е най-високата степен, която дава KDS – традиция, наследена от О‘сенсей, която не е променяна след това.
Ръководното тяло на организацията на майстор Харада – KDS е съставено от група 5-ти Данове: Тони Лима, Мари Келет, Стивън Хоуп, Фил Гленнерстер, Рой Маргет, Марк Халам и Еди Фос от Великобритания и Бернар Матийо от Франция.
Името „Шотокай“ означава групата на Шото (Шото е бил писателския псевдоним на Гичин Фунакоши). Шотокай официално е основана от семейство Фунакоши, за да се погрижи за организирането на неговото погребение. Групата се е състояла от неговите най-доверени ученици, които той е вярвал, че ще продължат развитието на неговото Шотокан карате.
В резултат на политически и персонални различия, след кончината на О‘сенсей, Шотокай остава като група, в която се преподава и развива Карате-до, така, както го е преподавал самият Фунакоши.
Известни членове на Шотокай групата са били старшите ученици на Фунакоши – Шигеро Егами и Геншин Хирониши. По това време майстор Харада е бил в Бразилия да представя Шотокан Карате. Поради близките си връзки с гореспоменатите майстори, той естествено е станал член на Шотокай. През 1965 г. майстор Харада създава KDS с основна цел да преподава Шотокан Карате, във формата, в която то е било създадено, без политическа и техническа намеса от други организации.
Тренировъчните методи на KDS са концентрирани върху изучаването на правилната форма на движение, навременната реакция, дистанцията, как да използваме тялото си, за да го развием цялостно. Тренировките са неформални и приятелски и помагат на хората, без значение от пол, възраст, физическо състояние и т.н. да изкарат на повърхността най-добрите свои качества.
Приятели, ако това, което разказахме до тук ви се струва интересно, най-сърдечно ви каним, да се присъедините към Шотокай практиките, които организираме в периода 24-26 май 2019г.

Графикът на заниманията ще бъде следният:
24 май 2019 г. – петък:
19.00-20.30 часа
25 май 2019 г. – събота:
9.00-11.30 часа
13.30-16.00 часа
26 май неделя:
9.00-11.00 часа

Внос участие за целия семинар – 100 лв.
Внос единична тренировка – 50 лв.

За въпроси и информация:
Симеон Иванов – тел. 0897 329 086, Facebook: https://www.facebook.com/simeon.ivanov.90813
Дарина Дончева – тел. 0888 264 329, Facebook: https://www.facebook.com/darina.doncheva