На 28.11.2015г. в зала „Триадица“, София се проведе петото издание на Карате купа „Ронин“, организирано от Сдружение „Карате клуб Ронин 11“. В турнира взеха участие над 200 състезатели, представители на 24 клуба от България, Румъния и Сърбия. Състезателите на възраст между 6 и 15 години се съревноваваха в дисциплините ката и кумите и показаха завидни майсторски умения. За втора поредна година в турнира бе включена и дисциплината Семейна ката, в която дете и родител се изправят на бойното поле рамо до рамо, като отбор и участват в разпределението на медалите, заедно с отбори от други семейства. Ние считаме, че спорта носи здраве и увереност на нашите деца и традицията за семеен спорт, която клуба създава и развива е един от правилните начини за възпитание на основни човешки ценности в децата ни.
Специални гости на събитието бяха двойка талантливи танцьори от Адаптиран клуб по спортни танци за деца и възрастни в инвалидни колички. Танцът, който представиха подейства изключително вълнуващо на всички присъстващи в зала „Триадица“. Танцуващата двойка показа, че когато човек има воля и желание и прави нещата с любов, резултатите са прекрасни.
Освен с медали, дипломи, и купи за победителите, децата в залата бяха зарадвани и с предметни награди, които бяха разиграни на томбола между всички участници в състезанието. Бяха изтеглени имената на десет късметлии, които спечелиха таблети.
В комплексното класиране по медали първи е отбора на Карате клуб „Никон“, втори са домакините от „Ронин 11“, трети е отбора на „Левски Спартак“.
Ние от екипа на Сдружение „Карате клуб Ронин 11“ изказваме специални благодарности към всички състезатели, съдии, треньори, доброволци, родители и приятели, които станаха част от нашето събитие. Без всички вас нямаше да се справим! Благодарим и продължаваме с нови сили напред към поредните проекти, Шестото издание на купа „Ронин“ през 2016г. и т.н. Винаги сме отворени за нови позитивни идеи и разбира се за реализирането им!