През 2022 г. нашият Карате клуб “Ронин 11” има двадесет годишен юбилей от своето създаване. Поради тази причина, ние хората на Клуба, решихме да отпразнуваме годишнината със серия карате семинари, които ще организираме през настоящата година.
Първият от поредицата семинари ще бъде с уважаваният от всички нас Сенсей Виктор Панасюк от Молдова.
Семинарът ще се проведе от 18 до 20 март 2022 г. в спортната зала на 120 ОУ “Г. С. Раковски”, София и е отворен за всички хора, практикуващи бойни изкуства и спортове.
Участниците в семинара ще бъдат разделени в две групи:
1. Деца до 12 години;
2. Деца над 12 години и възрастни.
Внос участие:
Деца до 12 години – 30 лв. за целия семинар;
Деца над 12 години и възрастни – 80 лв. за целия семинар;
Единична тренировка: 50 лв.
Графикът на тренировките ще бъде обявен в началото на месец март 2022 г.
За въпроси и уточнения, оставаме на разположение. Очакваме Вашите съобщения на Фейсбук страницата на клуба или на имейл roninsofia@gmail.com.
Семинарът ще се проведе в партньорство с нашите приятели от IOGKF България.
Очакваме Ви!

Кратка биографична справка за Сенсей Виктор Панасюк
Виктор Панасюк е роден през 1965г. в столицата на република Молдова – гр. Кишинев. Първите му допирни точки с бойните спортове са през 1974г., когато по примера на своя баща – заслужил треньор по борба на Молдова, започва да практикува гръцко-римски борби. За първи път Виктор се докосва до бойното изкуство Карате през 1979г. Тренирайки той започва да осъзнава, че не е удовлетворен достатъчно от пълнотата на стила, който практикува към този момент. По щастлива случайност по това време той среща Сенсей Морио Хигаона. От пръв поглед Виктор Панасюк разбира, че именно това е стила, който той винаги е мечтал да изучава: съвършен във всички отношения, завършена система. Така през 1989г. Сенсей Панасюк започва активно да се занимава с Годжу рю.
През 1991г. той получава възможност да изучава стилът Годжу рю директно от майстор Морио Хигаона (10 дан). През тази година Виктор Панасюк успешно се явява на изпит за кафяв пояс и защитава 1 кю. През 1992г. Сенсей Панасюк защитава първи дан, а през 1993г. – втори дан.
През 1998г. Виктор Панасюк за първи път посещава родината на Карате – Окинава, Япония. По време на това посещение Сенсей Панасюк преодолява поредното предизвикателство и защитава трети дан. През 2000г. минава атестация за четвърти дан, а през 2002 – пети дан. Активно тренирайки и преподавайки Карате през цялото време Сенсей Панасюк се готви за поредния сложен изпит и през 2006г. в Окинава Майстор Морио Хигаонна го изпитва и му дава шести дан.
През 2012г. Сенсей Панасюк, благодарение на дългогодишния си опит организира в Кишинев голям международен Семинар с Майстор Хигаона, който се радва на огромен интерес.
През 2013г. в Окинава Сенсей Панасюк защитава успешно 7 дан пред Сенсей Хагаона.
Сенсей Виктор Панасюк посещава Окинава многократно, където минава обучения лично под ръководството на Морио Хигаона, като учи и тренира в неговото доджо между три и шест седмици на посещение.
Заедно с редовните посещения в Окинава, Сенсей Панасюк често пътува и отсяда в Китай, където изучава Ушу стил Бял жерав – стилът предшественик на Окинавското Годжу рю.
В Молдова Сенсей Панасюк има стотици ученици. Черните пояси, които той създава са на много високо техническо ниво и с отлична физическа подготовка. Те участват редовно в различни фестивали за бойни изкуства, състезания по Карате (ката и кумите), в това число и състезания по правилата на фул контакт. Също така учениците на Сенсей Панасюк успешно участват в професионални двубои по ММА, К1, бокс.
Виктор Панасюк редовно води семинари по Годжу рю Карате до в Румъния, Молдова, Русия, Украйна, Полша, Франция, Италия и други европейски страни, както и специализирани семинари за спецслужбите на Русия, Украйна и Молдова. От 2017 г. насам, ние каратеките в България, също имаме честта да черпим знания от Сенсей Панасюк, по време на семинарите, организирани от Карате клуб “Ронин 11” в София и IOGKF България във Варна.

Дизайн на плакат: Ивана Николова