Карате клуб „Ронин 11“ е създаден през 2002 г. в София от Илиян Мечков. Клубът функционира като сдружение с нестопанска цел, регистрирано в обществена полза. Сдружението е вписано в Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел към Министерство на правосъдието на Република България и е член на Българска Национална Федерация Карате-до към Министерство на младежта и спорта.
Към Карате клуб „Ронин 11“ на територията на град София функционират шест зали за бойни изкуства, в които квалифицирани инструктори работят с повече от 150 трениращи, голяма част, от които деца между 7 и 18 години.
Клубът работи и по различни проекти със социална насоченост, чрез които в залите за тренировки се интегрират деца, лишени от родителски грижи, деца с увреждания, толерират се заниманията със спорт на цели семейства, поощряват се активните занимания със спорт на хора в пенсионна възраст. Едни от успешно изпълнените проекти на клуба са „Активен спорт – път към толерантността“, „Карате за всички – мост между поколенията“ и др.
Карате клуб „Ронин 11“ развива активна спортна дейност и състезателите на клуба често заемат призовите места на национални и международни турнири. През 2014 г. клубът заема девето място в общото класиране по медали от около 80 клуба, членуващи в БНФК.
Мисията на членовете на Карате клуб „Ронин 11“ е да приобщават възможно най-голям брой хора към идеята за движение и активни занимания със спорт. В забързаното ежедневие, в което живеем и под натиска на технологичния прогрес все повече деца остават неподвижни у дома, играейки с компютър или гледайки телевизия, което в бъдеще се оказва пагубно за тяхното здраве, социално развитие, способности за комуникация. Заниманията с карате са много добър начин децата да спортуват, да развиват едновременно духа и тялото си, да се запознават с нови приятели, да общуват, да развиват интелектуалните и сетивните си способности.
За да осъществим идеите си на практика преди пет години, през 2011г. организирахме първото клубно състезание по карате „Купа Ронин“ за деца от 8 до 12 години. Идеята беше да направим малък турнир за децата от клуба, като поканим и хората от няколко приятелски зали. На поканата ни се отзоваха доста колеги и участници и от тогава състезанието се превърна в ежегодна традиция.
През 2014г., с цел приобщаване на по-голяма група хора към идеите на спорта и в частност карате, на турнира „Купа Ронин“ презентирахме нова състезателна дисциплина – Семейна ката. Дисциплина, в която дете и родител, трениращи в една и съща зала представят определени кати и се състезават заедно на татамито. Дисциплината се прие с голяма радост от участниците и в състезанието своите кати представиха над 10 двойки родител/дете. Също така през 2014г. в „Купа Ронин“, освен български клубове се включиха и представители на карате клубове от чужбина. В турнира взеха участие над 200 състезатели.
„Купа Ронин“ 2015г. ще се проведе на 28.11.2015г. (събота) в столичната зала „Триадица“. За организиране на състезанието Карате клуб „Ронин 11“ се нуждае от финансовата подкрепа на хора, обичащи спорта и осъзнаващи колко важен е той за развитието на нашите деца и за бъдещето като цяло. Състезанията по карате са форуми, на които присъстват много хора. . Това ги превръща в лесен и достъпен начин за разпространение на рекламни послания, презентации и директен контакт с масови потребители. От друга страна статута на сдружение на нашия клуб му позволява да приема дарения, а всеки дарител (юридическо или физическо лице) ползва данъчни облекчения.
Помогнете ни да направим добро на децата, като за пета поредна година ги зарадваме с един истински карате празник, подарявайки им безброй усмивки, моменти на борбеност, амбиция и радост от извоюваните победи!
За да осъществим провеждането на петото състезание „Купа Ронин“ се нуждаем от следния бюджет:
• Наем на зала – 880лв. (цената включва наем на залата, консумативи и възнаграждения на персонала);
• Озвучаване – 200 лв.;
• Купи, медали и грамоти – 450 лв.;
• Медицински екип – 400 лв. (екип и линейка);
• Съдийски хонорари – 800 лв.
Клубът ще осигури доброволци, които ще обезпечат присъствието на технически и помощен персонал!
Ако решите да бъдете наши дарители ние ще Ви осигурим възможности за реклама на Вашата дейност по време на състезанието, ще презентираме активно начинанията Ви в нашите спортни зали, уебсайтове и социални медии, което ще доведе нови клиенти за Вашия бизнес. От друга страна заедно можем да подарим радостни и незабравими моменти на стотици деца и родители – нещото, което винаги е било и ще остане безценно!
Ако нашите идеи ви допадат, ще бъдем щастливи да се запознаем и да обсъдим възможностите за съвместна работа и дългосрочно сътрудничество.
Нашите координати са:
Сдружение Карате клуб Ронин 11
БУЛСТАТ 130969312, регистрирано по фирмено дело №6955/2002 г. на СГС
Адрес: : гр. София, ж.к. Дружба, бл. 50, вх. 1, ап. 5
IBAN BG06PIRB80681602791199, Банка Пиреос България
Председател: Илиян Мечков
Email: roninsofia@gmail.com
Tел.: 0888 25 08 08, 0888 26 43 29
web: www.ronin11.com, www.shirodojo.com, www.karatekidmaster.com
Facebook: www.facebook.com/KarateClubRonin
Благодарим Ви!

С уважение,
Екипът на Сдружение Карате клуб Ронин 11